< powrót do listy
Sałatka orzechowa z kurczakiem
porcja na: 2 osoby / trudność: średnie / czas: 1h
Pierś zgrillować lub upiec i pokroić na małe kawałki, seler pokroić w plastry, winogrona w połówki. Na sałacie układać na przemian kawałki kurczaka, kawałeczki Radamera, plasterki selera i połówki winogron. Składniki sosu wymieszać, polać po sałatce, posypać uprażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi. Podawać z bagietką lub ciemnym pieczywem.
- pierś z kurczaka – połówka
- mieszanka sałat – 1 opakowanie
- winogrona - kiść
- ser Radamer Serenada - 100 g
- kilka orzechów włoskich
- 2 laski selera naciowego
Składniki na sos:5 łyżek oliwy, 3 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy