< powrót do listy
Roladki serowe z kiszona kapusta
porcja na: 4 osoby / trudność: trudne / czas: 1h
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na maśle. Kapustę obgotować, odcisnąć i posiekać, dodać cebulę, posiekane papryczki i pomidory, doprawić pieprzem, wymieszać i jeszcze raz przesmażyć na odrobinie masła. Przygotować kawałki folii aluminiowej, a na niej ułożyć plastry sera. Na każdy plaster sera ułożyć łyżkę nadzienia, zawinąć szczelnie w folię jak cukierek. Gotować a właściwie parzyć 10 minut we wrzątku, przewracając. Wyjąć, dać odpocząć 4-5 minut, odwinąć, podawać z sosem z żurawiny. Sos żurawinowy: W rondelku roztopić miód, dodać żurawinę i chrzan. Przesmażyć razem.
- 4 plastry sera Salami
- 4 łyżki kiszonej kapusty
- ½ małej ostrej papryczki
- 4 suszone pomidory w oliwie
- ½ cebuli
- 1 łyżka masła
- pieprz
- Sos żurawinowy
- 4 łyżki żurawiny
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka chrzanu