Mleczne wulkaniki z jajek

Delikatne, kolorowe i stworzone z myślą o małych smakoszach. Idealne na lunch lub ciepły posiłek po szkole.

Kategoria przepisu

Porcja

na dwie osoby

Trudność

średnia

Czas

1 godzina
Składniki
  • 2 jajka
  • 4 plastry boczku
  • Ser Mleczny Serenada – 50 g
  • przyprawy: słodka papryka mielona, pieprz, sól
Wykonanie
Białka oddzielić od żółtek, następnie ubić je na pianę. Boczek podsmażyć z obu stron, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (po 2 plastry na każdą porcję). Na boczek ostrożnie wyłożyć żółtko, następnie pianę z białek, całość posypać startym serem (małe oczka), przyprawić. Piec w piekarniku przez ok. 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
mleczne wulkaniki z jajek
Masz ochotę na więcej?

Spróbuj też tego!

Zajrzyj do naszych pozostałych przepisów i sprawdź, co jeszcze możesz wyczarować z ulubionych serów Serenada. Kolacja, lunchbox, przekąska? Mamy coś pysznego na każdą okazję.

Smażone gałki jaglane z serem

Smażone gałki jaglane z serem

Złociste pulpeciki z kaszy jaglanej i sera to prosta i pyszna propozycja na bezmięsny obiad lub ciepłą przekąskę. Chrupiące na zewnątrz, kremowe w środku — świetnie smakują z kwaśną śmietaną i suszonymi owocami.

Kanapka z serem i łososiem

Kanapka z serem i łososiem

Kanapka z serem i wędzonym łososiem to połączenie delikatności i wyrazistości w jednej bułce. Chrupiące warzywa, zielenina i kremowe dodatki tworzą bogate, a jednocześnie lekkie nadzienie – idealne na śniadanie lub lunch z klasą.

Kanapka z serem salami i truskawkami

Kanapka z serem salami i truskawkami

Kanapka z ciemnego pieczywa z serem Salami, wędliną i truskawkami to zaskakujące połączenie słonego, pikantnego i owocowej świeżości. Mocny smak, dużo tekstur i efekt „wow” – idealna na nietuzinkowe śniadanie lub lunch.

Serenada