Kotlety z selera nadziewane serem

Aromatyczny bulion na wołowinie z warzywami, podany z serowymi grzankami czosnkowymi. Złociste, chrupiące kromki z tartym serem dodają zupy głębi i domowego charakteru. To klasyka w nowym wydaniu – rozgrzewająca, sycąca i pełna smaku.

Kategoria przepisu

Porcja

na cztery osoby

Trudność

średnia

Czas

30 minut
Składniki
  • 1 duży seler
  • 4 plastry sera Salami Serenada
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • bułka tarta – ok. pół szklanki
  • kminek mielony – szczypta
  • olej do smażenia
Wykonanie
Selera obrać ze skórki, odkroić brzegi i pokroić na 4 grube plastry. Wrzucić do osolonej, gotującej się wody i podgotować ok. 15 minut al dente, następnie wyjąć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek selera ostrożnie naciąć pośrodku, w powstałą kieszonkę włożyć plaster sera. Tak przygotowane kotlety panierować w jajku roztrzepanym z mlekiem, solą, pieprzem i szczyptą kminku, a następnie w bułce tartej. Kotlety smażyć po kilka minut z obu stron na złoty kolor. Podawać z ryżem, surówką i sosem czosnkowym.
Kotlety z selera nadziewane serem
Masz ochotę na więcej?

Spróbuj też tego!

Zajrzyj do naszych pozostałych przepisów i sprawdź, co jeszcze możesz wyczarować z ulubionych serów Serenada. Kolacja, lunchbox, przekąska? Mamy coś pysznego na każdą okazję.

Smażone gałki jaglane z serem

Smażone gałki jaglane z serem

Złociste pulpeciki z kaszy jaglanej i sera to prosta i pyszna propozycja na bezmięsny obiad lub ciepłą przekąskę. Chrupiące na zewnątrz, kremowe w środku — świetnie smakują z kwaśną śmietaną i suszonymi owocami.

Kanapka z serem i łososiem

Kanapka z serem i łososiem

Kanapka z serem i wędzonym łososiem to połączenie delikatności i wyrazistości w jednej bułce. Chrupiące warzywa, zielenina i kremowe dodatki tworzą bogate, a jednocześnie lekkie nadzienie – idealne na śniadanie lub lunch z klasą.

Kanapka z serem salami i truskawkami

Kanapka z serem salami i truskawkami

Kanapka z ciemnego pieczywa z serem Salami, wędliną i truskawkami to zaskakujące połączenie słonego, pikantnego i owocowej świeżości. Mocny smak, dużo tekstur i efekt „wow” – idealna na nietuzinkowe śniadanie lub lunch.

Serenada