Burger ze smażonym Radamerem

Panierowany, smażony ser podany w bułce z porzeczkową konfiturą — chrupiący na zewnątrz, kremowy w środku, z owocowym twistem. Pyszna przekąska dla fanów słono-słodkich połączeń.

Kategoria przepisu

Porcja

na dwie osoby

Trudność

łatwe

Czas

30 minut
Składniki
  • 2 bułki ziarniste
  • ser Radamer Serenada
  • konfitura z czerwonej porzeczki
  • 1 szklanka oleju do smażenia
Panierka: mąka, jajko, bułka tarta, pieprz, opcjonalnie szczypta chili
Wykonanie
W małym garnku rozgrzać olej. Ser pokroić na 2 grube plastry (ok. 1,5 cm grubości). Plastry sera oprószyć mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Czynność powtórzyć, pomijając mąkę. Smażyć krótko z obu stron do zarumienienia w dobrze rozgrzanym oleju. Podawać natychmiast w bułce, smarując porzeczkową konfiturą.
burger
Masz ochotę na więcej?

Spróbuj też tego!

Zajrzyj do naszych pozostałych przepisów i sprawdź, co jeszcze możesz wyczarować z ulubionych serów Serenada. Kolacja, lunchbox, przekąska? Mamy coś pysznego na każdą okazję.

Smażone gałki jaglane z serem

Smażone gałki jaglane z serem

Złociste pulpeciki z kaszy jaglanej i sera to prosta i pyszna propozycja na bezmięsny obiad lub ciepłą przekąskę. Chrupiące na zewnątrz, kremowe w środku — świetnie smakują z kwaśną śmietaną i suszonymi owocami.

Kanapka z serem i łososiem

Kanapka z serem i łososiem

Kanapka z serem i wędzonym łososiem to połączenie delikatności i wyrazistości w jednej bułce. Chrupiące warzywa, zielenina i kremowe dodatki tworzą bogate, a jednocześnie lekkie nadzienie – idealne na śniadanie lub lunch z klasą.

Kanapka z serem salami i truskawkami

Kanapka z serem salami i truskawkami

Kanapka z ciemnego pieczywa z serem Salami, wędliną i truskawkami to zaskakujące połączenie słonego, pikantnego i owocowej świeżości. Mocny smak, dużo tekstur i efekt „wow” – idealna na nietuzinkowe śniadanie lub lunch.

Serenada