Ziemniaki zapiekane z serem

Kategoria przepisu

Porcja

na cztery osoby

Trudność

łatwe

Czas

1 godzina
Składniki
  • 6-8 ziemniaków
  • ser Gouda Serenada – ok. 100 g
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
  • przyprawy: pieprz, słodka papryka mielona, kminek, lubczyk, sól
Wykonanie
Olej wymieszać z przyprawami i podgotowanymi wcześniej ziemniakami pokrojonymi w ćwiartki. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 200 stopni na złoty kolor, aż ziemniaki będą chrupiące, 15 minut przed końcem pieczenia posypać startym serem. Podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.
ziemniaczki
Masz ochotę na więcej?

Spróbuj też tego!

Zajrzyj do naszych pozostałych przepisów i sprawdź, co jeszcze możesz wyczarować z ulubionych serów Serenada. Kolacja, lunchbox, przekąska? Mamy coś pysznego na każdą okazję.

Smażone gałki jaglane z serem

Smażone gałki jaglane z serem

Złociste pulpeciki z kaszy jaglanej i sera to prosta i pyszna propozycja na bezmięsny obiad lub ciepłą przekąskę. Chrupiące na zewnątrz, kremowe w środku — świetnie smakują z kwaśną śmietaną i suszonymi owocami.

Kanapka z serem i łososiem

Kanapka z serem i łososiem

Kanapka z serem i wędzonym łososiem to połączenie delikatności i wyrazistości w jednej bułce. Chrupiące warzywa, zielenina i kremowe dodatki tworzą bogate, a jednocześnie lekkie nadzienie – idealne na śniadanie lub lunch z klasą.

Kanapka z serem salami i truskawkami

Kanapka z serem salami i truskawkami

Kanapka z ciemnego pieczywa z serem Salami, wędliną i truskawkami to zaskakujące połączenie słonego, pikantnego i owocowej świeżości. Mocny smak, dużo tekstur i efekt „wow” – idealna na nietuzinkowe śniadanie lub lunch.

Serenada