< powrót do listy

Salami z pomidorami i bazylią - Plastry

Salami z pomidorami i bazylią – rodzinna przygoda
Dojrzewający ser typu holenderskiego w plastrach wygląda zdumiewająco ciekawie. A jest tak dzięki licznym kawałeczkom rozdrobnionej bazylii i suszonych pomidorów. W smaku jest łagodnie mleczny oraz odświeżający, co zawdzięcza bazylii. Dodatkowo został złamany w słodkawą stronę za sprawą pomidorów. Idealne zestawienie, które z pewnością sprawi przyjemność całej rodzinie, także dzieciom. Pachnie przy tym bardzo subtelnie i ma miękką, przyjemną konsystencję.

Salami z pomidorami i bazylią – kolorowe plasterki przyjemności
Ciekawy wygląd, przyjemny aromat i nietuzinkowy smak – tak można w skrócie określić ten dojrzewający ser typu mieszanego (szwajcarsko-holenderskiego). 
Spróbuj go na kanapki, ale też jako przekąskę solo lub w towarzystwie warzyw, czy dipów. Możesz go spokojnie włączyć do codziennej diety, bowiem jego receptura została starannie przemyślana. To ser nie zawierający laktozy i konserwantów. Mawia się, że to ser w stylu śródziemnomorskim.