< powrót do listy

Salami - Plastry

Salami jest serem typu mieszanego (szwajcarsko-holederskiego) z nielicznymi i bardzo drobnymi oczkami wielkości ziaren ryżu.
Kiedy otworzysz opakowanie, z całą pewnością poczujesz, że z plastrów unosi się delikatny aromat łagodnego sera.
Tak jest w istocie – Salami ma delikatny smak z dyskretnie mleczną nutą. Jest naprawdę smaczny, wręcz idealny do podjadania.
Z tego powodu bardzo często staje się ulubieńcem dzieci.
Zwłaszcza, że dodatkowo ma miękką, wręcz aksamitną konsystencję.

Salami – zdrowo się rozsmakujesz!
Starannie opracowana receptura i doskonałej jakości mleko mają bezpośredni wpływ na popularność Salami. Ten dojrzewający ser został przygotowany z myślą o całej rodzinie jako bazowy składnik kanapek, dań zapiekanych oraz w postaci samodzielnej przekąski. 

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1463 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 27 g
w tym kwasy nasycone 17 g
Węglowodany 1,3 g
w tym cukry 0 g
Białko 26 g
Sól 1,6 g